Fruit Dieet

Het Fruit Dieet is een wisseldieet. Twee fruitdagen worden afgewisseld met één normale dag. Op de normale dag zorg je dat je voldoende essentiële vetzuren binnen krijgt, want op de fruitdagen kom je die tekort. Op de normale dagen dien je daarom minimaal één tot twee eetlepels maïs- of zonnebloemolie te gebruiken. Op de normale dagen moet je evenwichtige, gezonde maaltijden samenstellen.

De fruitdagen mag je zelf samenstellen. Avocado, druiven en banaan zijn echter verboden. Je mag er onbeperkt koffie, thee en mineraalwater bij drinken. Deze dagen maak je eiwitshakes die bestaan uit 1 glas volle yoghurt, 1 glas melk, een ei, twee theelepels proteïnepoeder en enkele druppels vanillesmaak. Je dient vier van deze shakes, verspreid over de dag te drinken. Doe dat bijvoorbeeld bij de drie hoofdmaaltijden en eentje om vier uur ’s middags. De genoemde hoeveelheid is voor twee personen. Je maakt dus twee shakes per keer.

Het Fruit Dieet moet worden aangevuld met één of twee voedingssupplementen (multi vitamines). Daarnaast is beweging belangrijk om energie te krijgen en gewicht te verliezen.

Balansdag met fruit
Er zijn ook andere fruitdiëten. Bijvoorbeeld waarbij één dag in de week uitsluitend fruit wordt gegeten en daarnaast veel water (minimaal anderhalf liter) moet worden gedronken. Een fruitdag in de week zou gezien kunnen worden als een balansdag. Het nadeel is dat je op een fruitdag behoorlijk honger kunt hebben. Plan een fruitdag in op een dag dat je geen plannen hebt en kunt luieren.

dieet nieuwsdietenvoedingswaardeslanke receptendietistentipsboeken
gratis inschrijven·home·helpdesk·contact·links·privacy·disclaimer
Ook je gewicht beheersen? Schrijf je nu GRATIS in. Klik nu hier om in te schrijven
Gebruiker Password paswoord vergeten? · Inschrijven

Doe nu mee!


het laatste dieetnieuws
Gezonde voeding eist meer proefdieren Rotterdam gaat strijd aan overgewicht jongeren Snacks en snoep niet meer op scholen Bewegen beter voor gezondheid Slank zonder dieet


what's on my mind
Anke: Die chocolade is ook veelste lekker Rik: Yes weer een mijlpaal behaald : 95 KG Anna: Geen zin om te lijnen vandaag Bas: Heerlijke fruitdag vandaag! Caroline: Lekker zeg, klaar met mijn dieet!


Gesponsorde koppelingen